B

Ben Trobats

Un mosaic molt variat de temes

Tots els programes de ‘Ben Trobats’ a OTV a la carta i utilitza l’etiqueta #bentrobats al Twitter

En català, utilitzem l’expressió ‘ben trobats’ per donar la benvinguda a un grup de gent amb qui ens sentim a gust i volem compartir coses. Aquesta és la idea que vol encomanar el magazín matinal de les televisions de proximitat, ‘Ben trobats’. Un programa que tiren endavant els canals locals i La Xarxa per disposar diàriament d’un contingut en directe en la franja matinal (de 10h a 12h), amb segell propi. Una recepta que combinarà entreteniment, divulgació i informació de servei i que es cuinarà de bracet dels periodistes de les televisions implicades per imprimir-hi una mirada territorial.

Un dels objectius en aquest sentit és apropar la realitat de les comarques catalanes a l’àrea metropolitana. Amb un to planer i desenfadat, el programa desvelarà històries de ciutadans corrents molt sovint lligades a la vida quotidiana. Clara Tena, fins ara cap d’Informatius de Canal Terres de l’Ebre, en serà la directora i presentadora, i David de Dios n’assumirà la subdirecció.

Amb ‘Ben trobats’, els teleespectadors catalans s’ho passaran bé mentre amplien coneixements sobre els temes més variats. Així, l’economia domèstica, lesreivindicacions socials de les dones i la crònica rosa seran alguns dels continguts de la tertúlia que diàriament conduirà un periodista local. Entre aquests professionals hi hauràClara Armengol (VOTV), Carles Cortés (TAC 12), Albert Brosa (Olot Televisió),Elisabeth López(Canal Reus TV), David Mir (Banyoles TV), Jaume Borja (Canal Terres de l’Ebre) i Ares Escribà (Lleida TV).

També hi haurà seccions dedicades a la sexologia, el ‘coaching’, la nutrició, l’humor, lagastronomia i el món dels joves, en aquest cas a càrrec dels reporters del programa‘Adolescents.cat.

Entre els col·laboradors habituals hi haurà el periodista Sebastià d’Arbó, que ens acostarà els misteris i enigmes que amaguen els municipis catalans; el dissenyador Èrik Putzbach, que parlarà d’estilisme, i Pere Cullell, que encapçalarà la secció de successos. No hi faltarà tampoc una entrevista i una actuació al final del programa d’algun espectacle que es representarà en algun punt de Catalunya el cap de setmana.