El 5G obliga a ressintonitzar els canals de proximitat

 

Amb l’arribada de la tecnologia 5G cal ressintonitzar els canals de TDT de la televisió. A la Garrotxa és necessari que ho facin totes les llars i afecta a Olot Televisió i Televisió del Ripollès. Des d’ara les freqüències amb les quals s’emet han començat a canviar i, durant un període de dos mesos, els dos canals de proximitat emetran de manera simultània per les dues sintonies; la nova (canal 21) i la vella (canal 51).

Aquestes emissions en simulcast es fan per tal que tots els telespectadors tinguin temps a ressintonitzar els seus televisors i puguin localitzar amb facilitat els nous canals d’Olot TV i TV Ripollès.

Les dues cadenes de proximitat indicaran a la pantalla quin és cada canal.

Què cal fer?

El canvi es farà de manera progressiva, durant uns mesos i paulatinament en tots els municipis de la comarca. Les persones que visquin en un habitatge unifamiliar, amb una antena individual, només hauran de ressintonitzar els canals a través del comandament del televisor.

En el cas de les comunitats de veïns i, per tant, que tenen antena col·lectiva, és necessari posar-se en contacte amb un instal·lador autoritzat per poder adaptar l’antena. Una vegada s’hagi completat aquesta feina, cada família haurà de ressintonitzar els canals.