Les variants d’Olot i de les Preses ha set un dels punts més debatuts al debat electoral d’Olot Televisió. Totes les forces polítiques han posat les cartes sobre la taula en una qüestió que crea malestar al territori pel retard en la construcció d’aquestes infraestructures. El tripartit defensa la gestió en aquest tema i l’oposició els acusa de no posar-se d’acord amb la planificació del territori. El bloc dedicat a les infraestructures va ser un dels més debatuts i l’eix Vic – Olot en va ser el protagonista juntament amb les variants de Les Preses i Olot, que encara no s’han començat a construir. El cap de llista del PP per Girona, Enric Millo, ha lamentat que “durant aquests quatre anys s’hagi fet tanta planificació i no s’hagin executat moltes obres, com és el cas de la variant d’Olot i de les Preses”. En el seu torn de rèplica, el diputat d’ICV, Lluís Postigo ha insistit en la necessitat de “planificar correctament per minimitzar els impactes ambientals” i ha recordat que gràcies a aquest treball el traçat de l’eix Vic – Olot per Bracons va “millor substancialment”. PSC i CiU van mantenir un pols pel projecte de Bracons i per tot allò que té a veure amb la planificació territorial. El representant nacionalista va criticar als socialistes acusant-los de falses promeses. Eudald Casadesús va criticar “les promeses a la carta que fa el conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, i que després no acaba complint”. De la seva banda el número cinc del PSC per Girona, el garrotxí Joan Albesa, va replicar dient que “no són falses promeses i que se segueix el calendari a l’espera de l’estudi d’impacte ambiental de la variant d’Olot, perquè cal tenir una especial atencio tenint en compte que passa per una zona protegida”.
En un altre bloc, el dedicat a l’economia, l’atur i a les propostes per sortir de la crisi, el candidat del Partit Popular va criticar que algunes forces polítiques apostin per engreixar més l’administració amb nous funcionaris quan, aquesta, té un deute inasumible.
En un tema es van posar d’acord, que en qüestions de fiscalitat ‘qui més té és qui ha de pagar més’. En termes generals Esquerra va explicar la seva aposta per donar suport al comerç urbà i tradicional i Convergència per recuperar els que ells anomenen l’ADN de l’emprenedor català, que s’ha s’ha perdut.
El programa va tancar debaten sobre la relació entre Catalunya i la resta d’Espanya on les formacions polítiques tenen punts de vista contraposats.